Kernwaarden


De kernwaarden die de uitmuntendheid van CIAT bepalen

Of het nu gaat om het ontwerpen van producten of verfijnen van systemen: de teams van CIAT investeren al hun energie om oplossingen te bieden die zowel duurzaam als efficiënt zijn. Hun effectiviteit is gebaseerd op drie principes die voor CIAT van het grootste belang zijn: comfort, luchtkwaliteit en optimalisatie van energie.

Deze ontwikkelingsprincipes bepalen al meer dan vele jaren onze activiteiten en stellen ons nu in staat om effectief te reageren op ontwikkelingen in ons milieubeleid. Daarnaast bewijzen ze onze inzet om u te helpen aan nieuwe regelgeving te voldoen.

Deze drie expertisegebieden garanderen u hoogwaardige apparatuur en een lager energieverbruik. We streven er daarnaast naar om de ecologische impact van onze producten gedurende hun levenscyclus te verminderen, vanaf het maken tot het afvoeren ervan.

Inzet voor u en uw toekomst

De bedrijfsgroep is pionier op het gebied van de ontwikkeling van speciale apparaten voor luchtkwaliteit, comfort en energieoptimalisatie en investeert 5% van de omzet in onderzoek en innovatie.

CIAT investeert onder andere in het WWTW-project in samenwerking met EDF, dochteronderneming Cristopia en LAT EP. Dit project is bedoeld om industriële uitvoerniveaus tussen 60 en 140 °C te gebruiken. CIAT en Cristopia hebben met name belang bij de toegang tot technologieën voor warmteopslag waarbij gebruik wordt gemaakt van fase-overgangsmaterialen. Op basis daarvan kan het Cristopia-assortiment dat werd ontwikkeld voor koudeopslag worden afgerond en kunnen all-season-oplossingen worden geïmplementeerd.

Na de ontwikkeling van een deeltjessensor in het kader van het VAICTEUR AIR2-onderzoeksproject richtte de groep zich tevens op de detectie van chemische verontreiniging. Dat gebeurde in het kader van projecten zoals VOC-IDS en MIGAS 2. Dit project, waarin CIAT en ongeveer dertig Europese partners samenwerken, draait om de ontwikkeling van elektrochemische sensoren aan de hand van akoestische resonantie of infraroodabsorptie. CIAT waarborgt op deze manier betere verwerking van de informatie die door deze sensoren wordt verstrekt in toekomstige systemen en comfortapparaten.

De ontwikkelingen blijken uit octrooien, zoals Optimal Water®, dat symbool staat voor de vooruitgang van de groep op het gebied van innovatie en voor de ontwikkeling van steeds efficiëntere producten.