Onderzoek en ontwikkeling


CIAT besteedt ongeveer 5% van de omzet aan onderzoek, innovatie en ontwikkeling

De afdeling voor onderzoek en innovatie werkt nauw samen met de marketing- en ontwikkelingsteams om in te spelen op de eisen en technologieën van morgen. Dankzij de onderzoeksprogramma's kan CIAT een leidende rol nemen binnen de respectievelijke expertisegebieden én producten ontwikkelen die steeds efficiënter worden.

De laboratoria van CIAT beslaan een oppervlak van meer dan 4.500 m² en zijn uitgerust met testplatforms die nergens anders in Europa te vinden zijn.

Het centrum voor onderzoek en innovatie wordt hooggeacht door internationale onderzoeksprogramma's. Het stelt CIAT in staat om een bijzonder sterk netwerk met partners te ontwikkelen (industriëlen aan universiteiten of in technische centra).

Partners:

CEA, EDF, GRDF, COSTIC, INES, BRGM, CSTE, INERIS, CETIM, SCHNEIDER ELECTRIC, GRETH

 
De afdeling voor onderzoek en innovatie is onderverdeeld rondom vier hoofdsectoren:

  • Energie, gericht op de ontwikkeling van efficiënte warmtewisselaars en uiterst effectieve machines;
  • Kwaliteit van binnenomgevingen, waarbij de integratie van onze materialen wordt gesimuleerd en de invloed ervan op de gezondheid en het comfort van individuen wordt beoordeeld;
  • Geschakelde elektronische systemen, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van efficiënte regelsystemen voor geoptimaliseerde bediening van systemen zonder dat dit ten koste gaat van hun betrouwbaarheid. Dit garandeert tevens de consistentie van onze communicatieprotocollen en de interoperabiliteit ervan met het gebouwbeheersysteem;
  • Beheer van wetenschappelijke ondersteuning en ondersteuning van tests, ter ondersteuning van de overige sectoren om kenschetsingstests te optimaliseren. Tevens verantwoordelijk voor onze betrekkingen met de gehele beroepsgroep (EUROVENT, CETIAT, UNICLIMA, NF PAC).

 

ciat-patented-icon3.png

CIAT gaat elke dag de uitdaging aan om het onderzoekswerk in alle expertisegebieden om te zetten in grote technologische doorbraken. De bedrijfsgroep heeft talloze octrooien ingediend, waaruit blijkt dat er continu wordt gestreefd naar verbetering van de producten en oplossingen.

 

ciat-comfort-icon.png

COMFORT >> COADIS-SERIE
Asymmetrische diffusie voorkomt aëraulische shock ('koude douche'-effect) tussen twee cassettes.

 

ciat-indoor-air-quality-icon.png

KWALITEIT VAN BINNENLUCHT >> EPURE DYNAMICS®
Zuiveringsalgoritme dat een fijnedeeltjessensor combineert met comfortsystemen die zijn uitgerust met de Epure Dynamics®-functie.

 

ciat-indoor-air-quality-1-icon.fw__.png

KWALITEIT VAN BINNENLUCHT >> COMFORT-SERIE
Afvoerbak voor condensaat, bedoeld voor composietmaterialen; de vorm minimaliseert het waterhoudend vermogen, vermindert omzeiling van lucht en zorgt dat de spoel niet in het water komt.

 

ciat-energy-optimisation-icon.png

ENERGIEOPTIMALISATIE >> KOELSYSTEEM
Distributiesysteem met dubbele fase voor gecombineerde Shell & Tube verdamper waarmee de verdampingstemperatuur kan worden gestandaardiseerd en verhoogd. Deze nieuwe technologie wordt vooral gebruikt in de Powerciat2 en maakt het mogelijk om een stijging van de energie-efficiëntieverhouding (EER) van 4 tot 6% te realiseren.

 

ciat-energy-optimisation-1-icon_(1).png ENERGIEOPTIMALISATIE >> OPTIMAL WATER®
Deze optimalisatie maakt het mogelijk om in realtime de beste verdampings- of condensatietemperaturen aan te passen, waardoor de EER- en COP-prestaties toenemen.


Onze fabrieken 

De raad van bestuur van CIAT definieert haar doelstellingen en haar beleid inzake hygiëne-veiligheid op jaarbasis en beslist om deze te communiceren en te delen met alle CIAT-medewerkers en haar externe partners.

Zie hier de EH&S Policy voor Montilla fabriek: