FAQ'S


Waar kan ik systemen van CIAT kopen? 

Als u een aannemer of eindgebruiker bent, kunt u systemen van CIAT rechtstreeks bij CIAT kopen.

Ik ben een grote eindgebruiker en wil de mogelijkheden voor een inkoopovereenkomst met CIAT bespreken. Met wie kan ik contact opnemen? 

Als u een groot programma met vereisten of groot uitrolprogramma hebt en dit rechtstreeks met CIAT wilt bespreken, kunt u contact met ons opnemen via +32 2.414.80.80 of een e-mail sturen naar [email protected]. We nemen dan contact met u op om e.e.a. te bespreken.

Welke systemen zijn het meest geschikt voor toepassing in woningen?

In dit geval zijn de verpakte lucht-naar-water-warmtepompen van Ereba of de GEOCIAT-serie met water-naar-water-warmtepompen het meest geschikt. Bezoek de relevante productpagina's op onze website of neem contact met ons op.

Welke systemen zijn het meest geschikt voor algemene kantoren?

CIAT produceert een uitgebreid scala aan apparaten die geschikt zijn voor bedrijfspanden, ongeacht of het voor een klein watergekoeld systeem in een klein kantoor is of voor een kantoor of hotel met 1000 kamers. Al deze systemen zijn ontworpen voor ongekende energie-efficiëntie en de hoogst mogelijke betrouwbaarheid. Naast afzonderlijke ventilatorluchtkoelers produceert CIAT een uitgebreide reeks luchtverwerkingsinstallaties, lucht-naar-water- en water-naar-water-koelers en warmtepompen waarmee een installatie helemaal kan worden afgemaakt. U kunt alle productseries terugvinden op deze website.

Wat is het verschil tussen apparaten voor woningen en bedrijfspanden?

Het assortiment voor residentiële toepassingen is voornamelijk gericht op woningen en kleinere kantoorruimten en beschikt over kleine compacte systemen met een aantrekkelijk ontwerp en gewoonlijk een lager koel- en verwarmingsvermogen. Het assortiment voor bedrijven is daarentegen gericht op grotere kantoren en industriële toepassingen en werd ontworpen voor koppeling met vernuftigere besturingssystemen, zoals GBS en andere regelsystemen. Neem voor de prijzen van beide soorten systemen rechtstreeks contact op met CIAT via [email protected].

Kunnen de systemen zowel verwarmen als koelen?

Ja. De waterkoelers en pakketten voor op het dak die CIAT biedt om zowel te verwarmen als te koelen, worden ‘warmtepompsystemen’ genoemd. Deze systemen zijn ofwel omkeerbare systemen met extra kleppen die aan de buitenzijde zijn aangebracht en die de stroming van de koelmiddelcyclus kunnen omkeren. In het geval van grotere water-naar-water-warmtepompen wordt daarentegen de regellogica gewijzigd van het instelpunt voor koeling naar het instelpunt voor verwarming. De koelmiddelcyclus in het systeem blijft dan hetzelfde, maar de twee externe watercircuits worden omgekeerd. Beide soorten kunnen aanzienlijke energiebesparingen opleveren ten opzichte van conventionele verwarmingssystemen

Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat mijn systemen in de zomer effectief en efficiënt werken?

Vuile/gedeeltelijk geblokkeerde warmtewisselaars verminderen de koel- en verwarmingsprestaties van uw apparatuur en zorgen voor een hoger elektriciteitsverbruik en een hogere energierekening. Door de filters van ventilatorluchtkoelers en externe koelsystemen regelmatig schoon te maken, zorgt u ervoor dat uw systeem optimaal presteert en een optimale energie-efficiëntie heeft. Ook vermindert u het risico op vroegtijdige defecten van componenten.

Op welk koelmiddel werkt mijn systeem? 

CIAT-systemen zijn ontworpen voor gebruik van het hoogwaardige koelmiddel R410a. Dit koelmiddel is milieuvriendelijk en heeft een ODP ('Ozone Depletion Potential', ozonafbrekend vermogen) van nul.

Hoe krijg ik ondersteuning voor mijn systeem?

Wanneer u technische ondersteuning wenst, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de technische afdeling van CIAT. Deze kan u assisteren via [email protected]

Hoe kan ik service aan mijn systeem laten uitvoeren?

We adviseren u om uw airconditioningsysteem te laten onderhouden volgens de gegevens in de IO&M voor het systeem. Regelmatig routinematig onderhoud door uw CIAT-dienstverlener garandeert dat uw systeem efficiënt werkt. Afhankelijk van de locatie en toepassing van uw airconditioningsysteem is het mogelijk nodig om vaker onderhoud te laten uitvoeren. Neem voor service en aftersalesondersteuning contact op met [email protected]

Wat is de levensduur van een CIAT-systeem?

De verwachte gebruiksduur van een CIAT-systeem is 15 tot 25 jaar. Deze tijd is afhankelijk van het gebruik en de toepassing. De gegevens zijn gebaseerd op systemen die worden onderhouden overeenkomstig de IO&M-richtlijnen voor onderhoud van het systeem, de F-Gas-regels en de gebruiksbeperkingen die in alle installatie-, bedienings- en onderhoudsdocumenten voor het systeem zijn beschreven.

Welke garantievoorwaarden zijn er van toepassing?

CIAT loopt voorop op het gebied van garantie voor klanten. Hoe kunnen we dat doen? De productieprocessen van CIAT, de innovatieve componenten van hoge kwaliteit en de inzet voor het opleiden van professionals garandeert een extreem laag aantal storingen.

Hoe kan ik een claim indienen als mijn systeem het laat afweten?

Wanneer uw systeem in een onwaarschijnlijk geval binnen de garantieperiode defect gaat, dient u contact op te nemen met uw oorspronkelijke installateur/leverancier. Deze kan vervolgens de garantieclaim rechtstreeks bij CIAT indienen.